Cum deschidem fisiere PDF in browserul Firefox pe Ubuntu

Salut Ubuntisti si Linuxisti de pretutindeni, in acest articol o sa vedem cum putem deschide fisierele PDF in browserul Firefox. Cum bine stim, browserul Google Chrome sau Chromium, poate face asta by default, fara sa fim nevoiti sa facem o setare anume. Browserul Firefox are nevoie de putin ajutor asa ca astazi o sa il facem sa poata deschide si el fisiere de tip PDF. Pentru acest lucru o sa folosim Mozplugger, un plugin ce permite integrarea aplicatiilor cu browserul Firefox pentru ca acesta sa poata deschide anumite fisiere pe care Firefox nu le recunoaste sau nu le poate deschide. Ca sa instalam Mozplugger parcurgem pasii descrisi in tutorialul video de mai jos.
Textul care trebuie scris in fisierul mozpluggerrc:

Dupa ce ati facut cele mentionate in tutorial, va recomand sa dati restart la browser ca, configurarile sa aiba efect. Daca aveti sugestii de articole interesante sau stiti trucuri interesante pentru Ubuntu si Linux in general pe care doriti sa le impartasiti si celorlalti, le astept cu drag pe adresa de mail adryangudus(at)gmail(punct)com. Cei ce ne trimit ideile, trucurile, subiectele vor fi mentionati in articol !


Comments

 1. Mircea2301 says:

  In primul rand, Multumesc pentru “emil” (email), doi, Sanatete multa tuturor care lucrati la videotutorial si nu in ultimul rand linuxistilor de pretutindeni!, cum bine a spus si Adrian., intru mai greu pe videotutorial deoarece am pc-ul stricat (placa de baza)am scimbat o placa de baza care a functionat patru luni, apoi am mai schimbat una care a functionat exact trei zile, acum o sa trebuiasca sa merg iar la service deoarece este in garantie placa de baza (ma ia cu friguri) cand ma gandesc sa merg iar la service! Sanatae si noroace tuturor colaboratorilor videotutorial.ro mai vorbim!

 2. La mai mare pentru ubuntu linux.Si multumim ca ai revenit .

 3. salut! foarte utila aplicatia! e posibil un tutorial despre salvarea paginilor web in format pdf? “daca cunosti programul ,,primo pdf,, din windows” ma refer la ceva similar pentru ubuntu10.
  multumiri pentru tutorial!

 4. săgetător says:

  Sunteţi necesari, utili şi pragmatici. Jos pălăria în faţa domniilor voastre. Cu mulţumiri sincere pentru tot ce faceţi pentru noi, cu drag, Dan.

 5. ionut says:

  sal am un linux mint si vreau sa instalez un program sau alceva de ex yahoo.mesinger il descarc dau clik pe el si nimik ce program in trebu ca sa pot deschode va rog sa imi ziceti

  • Confunzi lucrurile, Linux nu poate rula programe .exe pentru Windows. Ca alternativa pentru Yahoo Messenger ai Pidgin pe care il gasesti in Ubuntu Software Center sau Centrul de Software Ubuntu (daca ai sistemul de operare in Romana)

Speak Your Mind

*

var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-5743305-4']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();