Cum redimenionam Launcher-ul Unity si Unity 2D din Ubuntu 12.04 si 12.10

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vedem cum putem redimensiona Launcher-ul (sau dock-ul cum il mai numesc unii) interfetei Unity si Unity 2D din sistemul de operare Ubuntu 12.04 Precise Pangolin si Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal.
Asa cum probabil stiti, Ubuntu 12.04 vine si cu o interfata Unity 2D pentru cei care nu au suport pentru placa video si nu se pot bucura de efectele speciale oferite de aceasta interfata. In mod normal sistemul de operare Ubuntu vine cu cateva drivere pentru cele mai comune placi video insa daca aveti ghinionul ca sistemul sa nu aiba driver pentru placa voastra video (sau chip-ul grafic integrat) atunci va fi folosita by default interfata Unity 2D in cazul in care ati instalat Ubuntu 12.04 LTS Precis Pangolin. Daca va este recunoscuta placa video, interfata default va fi Unity insa veti putea comuta oricand la Unity 2D.
Interfata Unity 2D foloseste mai putine efecte vizuale, mai putine resurse si este putin mai limitata fata de cea Unity. Daca pentru interfata Unity putem redimeniona Launcher-ul printr-un simplu click dreapta pe Desktop, in cazul lui Unity 2D nu se mai intampla acelasi lucru. Si totusi putem redimeniona si Launcher-ul Unity 2D prin cateva comenzi folosind terminalul.
Motivul pentru care cineva ar dori sa redimensioneze Launcher-ul Unity 2D este ca sistemult de operare Ubuntu 12.04 a fost instalat pe un Netbook (limitat in resurse) si pentru ca avem doar un display de 10 inch, Launcher-ul default din Unity 2D ne foloseste inutil prea mult spatiu. Pot spune chiar ca Launcher-ul si iconitele existente in acesta sunt uriase comparativ cu spatiul de lucru pe care il avem la dispozitie pe un display de 10 inch.
Spre final va mai spun ca in Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal s-a renuntat la interfata Unity 2D. Iata mai jos si comenzile pentru terminal si liniile care trebuiesc modificate:
sudo gedit /usr/share/unity-2d/shell/Shell.qml
– se modifica width: la 50

sudo gedit /usr/share/unity-2d/shell/common/IconTile.qml
– se modifica sourceSize.width: la 32
– se modifica sourceSize.height: la 32

sudo gedit /usr/share/unity-2d/shell/launcher/LauncherList.qml
– se modifica property int tileSize: la 38
– se modifica property int selectionOutlineSize: la 50

Acestea fiind spuse, va invit sa priviti tutorialul video pentru a vedea exact cum redimensionam Launcher-ul Unity si Unity 2D pentru versiunile Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangolin si Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal.


Speak Your Mind

*

var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-5743305-4']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();