Cum se face VideoChat pe Ubuntu Linux folosind un cont Google

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vedem cum putem face apeluri video si voce in sistemul de operare Ubuntu Linux. Este stiut faptul ca Ubuntu si in general distributiile de Linux stau cam prost cand vine vorba de un client solid si stabil cu care sa putem conversa cu cei dragi prin apeluri video sau voce.
Daca pe Windows avem renumitul si nelipsitul Yahoo Messenger, pe Ubuntu ne sta la dispozitie Google VideoChat. Cand spui Google spui automat platforma solida, tabacita in timp si foarte stabila. Asa cum toata lumea stie, daca detii un cont Google te poti bucura din plin de toate serviciile acestora. Unul dintre ele este renumitul Hangout din Google Plus care poate fi folosit pe orice browser si pe orice sistem de operare. Odata cu crearea unui cont Gmail vom beneficia automat si de chat-ul ce vine integrat in contul de mail sau in contul Google Plus.
Pentru a putea folosi apelurile video si voce in Ubuntu va trebui sa accesam: http://www.google.com/chat/video si sa instalam chat-ul vocal si video, un plug-in (tot acest plug-in va fi necesar si pentru a putea utiliza Hangout din contul Google Plus) ce se va folosi de browser ca sa initiem aceste apeluri cand suntem in contul Gmail sau in Google Plus. Acelasi lucru va trebui sa il faca si cealalta persoana cu care dorim sa conversam indiferent ce sistem de operare Desktop foloseste acesta. Mai tin sa mentionez ca nu puteti conversa decat cu persoanele care folosesc Google Talk sau au un cont Google. Dar, cine nu are un cont Google in ziua de astazi? Ce ar mai lipsi? Posibilitatea de a transfera fisiere dar totusi am observat ca se poate obtine si acest lucru daca ambele persoane angajate in conversatie folosesc chat-ul din Google Plus. Foarte tare, nu? Cred ca ajunge cu vorbaria si e cazul sa va invit sa vizionati tutorialul video despre cum se fac apelurile video si voce pe Ubuntu Linux folosind un cont Google.
Daca aveti sugestii de articole interesante sau stiti trucuri interesante pentru Ubuntu si Linux in general pe care doriti sa le impartasiti si celorlalti, le astept cu drag pe adresa de mail adryangudus(at)gmail(punct)com. Cei ce ne trimit ideile, trucurile, subiectele vor fi mentionati in articol !


Comments

 1. Folositor, la fel de practic e si skype, dar nu stiu cum vor evolua lucrurile dupa achizitia skypului de 8 miliarde de dolari de catra MicroSoft.
  Un alt tutorial interesant, informativ si foarte folositor, cred eu, ar fi prezentare lui Linux Mint 13 bazat pe Ubuntu 12.04 LTS (long time support, 5ani). Sugerez acest lucru deoarece este prima distributie pentru incepatori care readuce interfata traditionala gnome2 sau mai exact bifurcarea (fork) acestuia si anume Mate Desktop Environment (interfata grafica Mate). Plus vine si cu meniul traditional din linux mint, plus java, flash si codecuri, si mai e si long time support (suport pe termen lung), primeste update-uri 5 ani.
  Ar fi o veste buna pentru cei care nu sunt satisfacuti de interfata Unity sau gnome3 si ar dori sa revina la vechiul gnome2, sau poate nu vor sa migreze la KDE (Kubuntu), XFCE (Xubuntu), LXDE (Lubuntu).
  In sfarsit dupa atatea controverse cineva a fost destul de ingaduitor sa depuna efortul in a crea o bifurcatie la desktopul traditional si foarte popular pe care ubuntu (si nu numai) l-a avut atat timp.
  Frumustetea si bunatatea comunitatii Linux isi spune cuvantul !

  • defapt linux mint 13 o sa vina cu cinnamon si cu mate
   PS. tot mai bun e arch linux

   • E adevarat ca vine si cu cinnamon dar mate e interfata cea mai populara deoarece e bifurcare lui gnome2 in timp ce cinnamon e bifurcarea lui gnome-shell care e parte din gnome3.
    Nu ii pot recomanda nici unui incepator distributia arch linux ! E prea grea cu toate ca are multe avantaje.

    • Nu e greu deloc ArchLinux .Daca citesti documentatia inainte nu ai probleme cu el.

     • Foarte corect, dar spune-i asta unui incepator si o sa-ti dea cu documentatia in cap :))
      Tot ce vrea un incepator e “point and click” , live cd cu installer grafic nu ncurses, cu partitianare ambigua cu cfdisk, cu configurare de la minim la acceptabil / convenabil. Cum compari software center sau macar synaptic cu pacman in line de comanda? :)) cum ar supravietui un incepator in line de comanda? exact, nu ar putea, are nevoie de cunostinte generale de linux. Chiar pe situl lor zice ca distributia e atintita spre utilizatori avansati si competenti care sa se descurce cand ceva decurge gresit.
      Incercand o distributie usoara e ca si cum ar urca un deal mic ca si curba de cunoastere, incercand arch linux e ca si cum l-ai pune sa urce aproape vertical un munte 😉

     • Crede-ma ca sunt incepator in linux si nu prea imi place sa folosesc interfata grafica .

Speak Your Mind

*

var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-5743305-4']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();