Pachetele .deb se vor instala cu Ubuntu Software Center in versiunea Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat

Se pare ca versiune Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat ce va urma sa fie lansata in mai putin de o luna isi propune sa lase utilizatorii fara cuvinte! Pe langa noile schimbari ce vor veni si probabil despre care deja stiti mai vine o noutate! Acesta noutate se refera la pachetele .deb care nu vor mai fi deschise si instalate by default cu GDebi instalerul de pachete ( pachetele .deb sunt pachete autoinstalabile prin simplu dublu click pe acestea similar fisierelor .exe din Windows) ci cu Ubuntu Software Center. Se pare ca Ubuntu Software Center beneficiaza de o mai mare atentie din partea celor de la Canonical, in ultima vreme a suferit schimbari majore as puta spune! Asta e un lucr bun si va insemna  ca softurile vor fi mai usor de instalat.

Voi ce parere aveti de noua schimbare? Considerati un lucru bun, util? era mai bine ca pachetele sa se instaleze cu GDebi? Eu sincer nu cred ca aceasta noutate va afecta in sens rau obisnuinta utilizatorilor ba din contra, va fi mult mai usor pentru cei nou veniti sa inteleaga instalarea softurilor pe Linux! Va astept pe rubrica de comentarii a acestui articol si nu uitati, Ubuntu GNU/Linux, mai mult decat gratuit, este open source!


Comments

 1. LiviuFlorin says:

  Faptul ca pachetele de programe .deb se vor instala din Software Center, nu poate fi un lucru rau,din contra, aduce un plus benefic sistemelor Linux.
  Vor fi mult mai usor de instalat,ba din contra,datorita interfetei GUI,beneficiem si de o scurta descriere al fiecarui soft in parte,si chiar de un mic preview.
  Va fi mult mai atractiv,si poate oamenii nu se mai sperie cind aude de Linux.

  • Asa este dar si GDebi facea acest lucru, avea taburi si iti spunea ce instalezi, ce dependinte vin sau sunt necesare pentru instalare, aveai o scurta descriere sau posibilitatea descarcarii unui mic preview (print screen) Dar cred ca toate acestea isi au locul mai bine in Ubuntu Software Center.

  • Subscriu si eu parerii lui Adrian,cu toate ca nu cred ca o sa ia cineva in seama acest lucru.Dupa cum am citit despre noutatile lui Ubuntu,am senzatia ca developerii cad in pacatul lui Microsoft,din dorinta de a usura accesul userilor,ajungi in situatia ca dai un click si dupa aia vezi ce se intampla…
   La sfarsit vezi daca e bun sau rau,si daca e rau habar nu ai de ce.Dar esti multumit ca te-ai jucat cu mouse-ul,:))

 2. andolis49 says:

  Felicitari Adrian pt articolele despre Linux. Am incercat de mai multe ori acest OS dar din pacate tot la win am ramas datorita catorva softuri pe care nu le-am gasit corespondenta in linux. Daca ai putea sa faci cateva prezentari pt alternative la COrel draw, Adobe audition, Sony sound forge si vegas,Abby fine reader si ar mai fi si altele care nu-mi vin in minte. Eventual pe categorii: audio, video, drawing. Multa bafta!

 3. Pare mai usor si mai logic. Software Center e mai prietenos decat Gdebi say Synaptic.

 4. Uneori programele instalate cu GDebi nu le regaseai in Software Center si ca urmare trebuiau dezinstalate din terminal sau synaptic,cea ce pentru unii era ceva mai incomod.Acum no sa mai fie probleme.Respectele mele Adrian pentru tutoriale si pentru tot ce faci.Va salut.

Trackbacks

 1. […] cum va anuntam si in acest articol pachetele .deb se vor instala prin Ubuntu Software Center in loc de GDebi asa cum se […]

Speak Your Mind

*

var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-5743305-4']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();