Softul Ubuntu Tweak nu va mai fi intretinut si dezvoltat

Salut prieteni, in articolul de astazi va anunt cu regret ca renumitul soft Ubuntu Tweak nu va mai fi dezvoltat si intretinut. Anuntul il puteti gasi si in interfata aplicatiei in tabul Apps si deasemenea pe blog-ul developer-ului care intretinea acest soft. Pentru multi dintre utlizatorii Ubuntu, acest soft era printre primele sau chiar primul soft instalat in sistemul de operare, un soft ce permite accesul rapid la unele optiuni la care in mod normal nu avem acces din setarile sistemului de operare. Permite curatarea cache-ului pentru browser si aplicatii, setari asupra fonturilor, iconitelor desktop si multe alte tweak-uri interesante pentru sistemul de operare.

Developer-ul Tualatrix Chou de origine asiatica isi explica gestul prin faptul ca citez: “making free software is not free any more” (sa faci software gratuit nu mai este gratuit). Tabul Apps regasit in interfata Ubuntu Tweaks era un serviciu web care presupunea update-ul manual pentru o buna functionare, update ce il costa pe developer 10 GB pe zi pentru stocarea acestora. Bani ce trebuie scosi din buzunarul developer-ului pentru a pune 10 GB de date disponibili utilizatorilor care folosesc Ubuntu Tweak.
Ubuntu Tweak a acumulat peste 3 milioane de download-uri de la prima sa versiune si va continua sa fie functionala doar ca nu se va continua dezvltarea si intretinerea acesteia sau repararea eventualelor bug-uri.


Comments

  1. S-au gasit surse de finantare si deci proiectul ubuntu tweak revine. Sursa este de pe blogul lor. Multumim. 🙂

Speak Your Mind

*

var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-5743305-4']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();