Viitoarea distributie Ubuntu 12.04 LTS se va numi Precise Pangolin si va fi suportata 5 ani

Salut prieteni, Iata ca viitoarea versiune de Ubuntu 12.04 LTS (Long Time Support) se va numi Precise Pangolin. De obicei versiunile LTS erau suportate pana acum doar 3 ani pentru versiunile Desktop si 5 ani pentru versiunile server. Ubuntu 12.04 Precise Pangolin va fi lansat in Aprilie 2012 iar Canonical, compania din spatele sistemului de operare Ubuntu anunta ca suportul va fi de 5 ani pentru versiunea Desktop in loc de 3 cum se intampla pana acum. Prelungirea perioadei de suport vina ca un raspuns din partea Canonical pentru companiile ce folosesc versiuni de Ubuntu LTS si care se plang ca timpul de doar 3 ani pentru suportul oferit este prea mic, acestia trebuie sa schimbe prea des versiunea de sistem si asta nu ofera beneficii nimanui, nici angajatilor care nici bine nu au ajuns sa se familiarizeze cu o versiune ca vor trebui sa se adapteze la alta si nici administratorilor de sisteme care trebuie sa schimbe prea des versiunile sistemului de operare. Cei 5 ani de suport vor fi impartiti dupa cum urmeaza:
– 2 ani de suport pentru partea hardware
– 3 ani de suport pentru partea software
Suportul pentru versiunea 10.04 LTS Lucid Lynx va lua sfarsit in Aprilie 2013
Sincer, ma bucura decizia luata de Canonical pentru marirea periaodei de suport si sunt curios care sunt parerile voastre legate de aceasta? Credeti ca se merge intr-o directie buna sau era mai bine cu doar cei 3 ani de suport pentru versiunile LTS Desktop? Daca aveti sugestii de articole interesante sau stiti trucuri interesante pentru Ubuntu si Linux in general pe care doriti sa le impartasiti si celorlalti, le astept cu drag pe adresa de mail adryangudus(at)gmail(punct)com. Cei ce ne trimit ideile, trucurile, subiectele vor fi mentionati in articol !


Comments

 1. FaraVirusi says:

  Foarte buna decizie au luat-o cei de la Canonical, cred ca 5 ani sunt suficienti pentru o versiune LTS 😀

 2. Clar se merge in directia buna in privinta prelungirii suportului la 5 ani fata de 3 ani. Pe mine nu ma intereseaza Ubuntu in sine ci distributiile bazate be Ubuntu , in special Linux Mint. Companiile au dreptate ca prea des se schimbe versiune de LTS la 3 ani, acelasi lucru pot sa zic si din punctul meu de vedere ca “home user” care inca folosesc Linux Mint 9 bazat pe Ubuntu 10.04 LTS. Nu voi folosi Ubuntu datorita interfetei Unity care e , fara sa supar pe nimeni, un rahat in privanta folosirii pe desktop, poate pe o tableta merge, aceeasi parere o am si despre Gnome3.
  In aceste conditii intra in rol KDE sau XFCE respectiv Kubuntu sau Xubuntu sau cine stie poate chiar Lubuntu (LXDE).
  Deocamdata Linux Mint inca tine tare de gnome 2.32 pentru ca utilizatorii cer acest lucru. O distributie care mai si asculta la utilizatorii ei !
  Lasand criticile deoparte aceasta e o stire buna, 5 ani suport e suberb , bravo !

 3. Well….eu nu stiu ce sa zic,unity,neunity pe mine ultimile 2 versiuni m-au dezamagit complet,de la maveric in coa nu mi-a mai mers nimic cum trebuie,nu stiu daca m-am tampit eu intre timp,am crash-uri peste crash-uri
  flash plugin-ul m-a dus la diperare,ce sa zic?,10.10 era muuuult mai snapy.Partea proasta ca interfata gnome 2.0 e singura care mi-a placut intradevar si nu ma vad folosind mint si nici kde(i-mi amintesc prea mult windows,la care eu am un fel de alergie…….scuzati-mi sinceritatea.Unity intradevar e oribil,dar cel mai mult ma deranjeaza faptul ca nu mai pot customiza themele asa cum eram obisnuit inainte,ferestre transparente,etc.Poate o mai fi posibil si acum dar sincer am obosit s-o iau de la capat o data la 6 luni,cu atat mai mult ca nu mai exista nici gconf-editor,in fine m-am cam plictisit de ubuntu

 4. Recitind ce am scris ni-am dat seama ca am deviat total de la subiect,Citind azi un articol de pe un site australian am aflat si eu despre 12.04 LTS,cum ca va fi pt business si ca va avea suport pt 5 ani;era si timpul,daca vor sa intre pe piata de business desktop dar nu stiu cum o vor scoate la capat cu rahatul asta de unity,pentru ca am observat ca absolut nimeni nu agreeaza aceasta interfata,citind comentariile,sper din tot sufletul ca vor da din nou si posibilitatea de a folosi gnome 2.0 pe care 99% din utilizatorii ubuntu o regreta.Nu in ultimul rand va felicit inca odata pentru acest site remarcabil de bine facut.Complimente!!!

 5. condei valentin says:

  Aveti un site foarte bine pus la punct . Felicitari pentru videotutoriale !!!

 6. cred ca mai bine nici nu se putea excelent

Speak Your Mind

*

var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-5743305-4']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();