Steam Beta nativ ruland pe Ubuntu Linux (video)

Salutare prieteni, in acest articol vrea sa aduc la cunostinta iubitorilor de jocuri ca, renumita platforma Steam pentru jocuri se afla deja in stadiul beta si in curand vom avea platofrma pentru gaming disponibila nativ si pentru Linux. Inginerul de la Valve pe numele sau Drew Bliss a precizat intr-un summit ca recunoaste existenta unor interese si presiuni asupra lor de a nu extinde platforma si pe alte sisteme de operare insa in cele din urma s-a ajuns la concluzia ca Linux a devenit destul de matur si chiar o alternativa viabila pentru platforma Steam. Inginerul a mai precizat ca Steam va incepe cu Ubuntu datorita comunitatii puternice din spatele acestei distributii si a numarului foarte mare de utilizatori.
Nu a existat mentionarea unui termen exact pentru lansarea finala ci doar ca utilizatorii nu vor trebui sa astepte pana in 2013 pentru a “pune mana” pe aceasta platforma. Cei care doresc sa se aventureze in programul special pentru testarea platformei Steam aflata in stadiul beta pot completa acest studiu (survey) pentru care este necesar sa aveti deja un cont Steam: http://www.valvesoftware.com/linuxsurvey.php
Pana acum exista 60.000 de utilizatori dornici sa testeze platforma Steam pentru Ubuntu. Cei mai norocosi care au fos acceptati sa participe in programul de testare au putut instala Team Fortress 2 precum si alte 25 de jocuri disponibile pentru Linux. Spre final aveti si un clip video in care am reusit sa instalez si sa rulez clientul nativ Steam pentru Ubuntu desi nu sunt inca acceptat in programul de testare.


Comments

 1. Prin ce metoda ai instalat steam?

  • Am decis sa nu prezint metoda spre deosebire de alti “deontologi” din breasla. Modalitatea incalca oarecum termenii si conditiile de utilizare. Oricum degeaba instalezi clientul daca nu ai si contul acceptat in programul de beta tester. Dupa cum se poate observa si in clip, clientul se inchide imediat ce dai click pe OK-ul din fereastra care te notifica cu privire la acest lucru. Daca nu dai click pe acel OK, nu poti umbla la nici unul din “butoanele” existente in interfata clientului iar daca dai click pe OK, clientul se inchide imediat.

 2. N_are rost sa ne complicam mai ales ca e in stadiul beta.O sa apara curand si versiunea finala,am stat atatia ani fara steam nativ pentru Linux…putintica rabdare moneserilor!

 3. Acest Steam Beta este ca si Onlive pentru windows?
  Am vazut acolo in stream beta ca scria ceva despre playstation network …. ce face mai exact Stream Beta?

  • Iti recomand sa urmaresti acest videotutorial pentru a afla mai multe despre Steam: http://www.videotutorial.ro/?p=4311
   Beta nu descrie o denumire ci o faza/un stadiu in care se afla softul.
   Beta = o aplicatie/soft/program la inceput de drum care este pusa la dispozitia publicului pentru testare. Nu este un produs final ci unul aflat inca in faza de dezvoltare.

Speak Your Mind

*

var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-5743305-4']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();