Inregistrare posturi TV in Ubuntu Linux cu TV Maxe

Salut prieteni, in acest tutorial o sa vedem cum se inregistreaza posturile TV in Ubuntu Linux cu ajutorul lui TV Maxe. Asa cum probabil stiti deja, TV Maxe este o aplicatie ce ne permite sa vizionam posturi TV in Ubuntu sau alte distributii Linux. Daca nu aveti instalat deja TV Maxe eu am mai facut in trecut un tutorial in care va aratam cum se instaleaza TV Maxe.
Inainte sa vizionati tutorialul va mai spun ca inregistrarea posturilor TV cu TV Maxe este inca o chestiune sensibila si nu foarte flexibila. De baza aplicatia inregistreaza posturile in format .mkv, un format video cu o compresie buna ce poate fi ulterior transcodat intr-un format dorit de voi sau pentru dispozitivele voastre. Desi am incercat sa folosesc si alte codecuri sau alte formate pentru inregistrare, nu am obtinut rezultate, inregistrarea nu mai avea loc daca se schimba formatul default.
Desi TV Maxe poate folosi ca backend GStreamer, VLC, Mplayer sau Totem, cu fiecare din ele am reusit sa inregistrez doar in format .mkv. Poate in viitor capabilitatea lui TV Maxe de a inregistra si in alte formate video va fi ceva mai flexibila, desi optiuni sunt multe pentru inregistrare doar .mkv a functionat. Asa cum am mai spus si mai sus fisierele .mkv pot fi ulterior transcodate intr-un alt format mai usor de digerat dar asta o sa vedem cum se face in tutorialele ce vor urma si bineinteles daca veti solicita acest lucru.


Comments

 1. Si in windows se poate face asta cu VLC si sopcast , si chiar este foarte stabil

  • Stim, aici era vorba totusi despre Linux, in caz ca nu ai citit, denumirea site-ului este linux.videotutorial.ro deci un site dedicat celor ce folosesc sau vor sa foloseasca Linux 😉

 2. Adrian, vrei sa faci un tutorial despre un soft de convertit in Ubuntu Linux ?

 3. TV MAXE este un soft foarte bun creat de niste romani foarte priceputi. Le-a fost cam greu sa introduca aceasta noua optiune, dar bine ca in al 12-lea ceas au facut-o.

 4. Florea Marius-Iulian says:

  Adrian, un tutorial despre pentru Ubuntu Linux ti-ar parea interesant ?

 5. danny.iesm says:

  Salut e misto acest tutorial nu pre folosesc ubuntu linux dar merita sa stiii ca poate fi o oportunitate

 6. Salut Adrian !
  Azi a fost anuntata o noua versiune a Jolicloud si anume versiunea 2.
  Ar fi interesant un videotutorial despre Joli OS, sigur cand va fi disponibil.

 7. ion arghire says:

  pentru utilizatorii de minilaptopuri pe atom, unde se stie ca redarea filmelor HD devine o problema, fa-le te rog un tutorial despre cum sa instaleze xbmc (pe win si linux de la http://xbmc.org/download/ ) si TVMAXE-CLI numai pe linux (http://linuxfans.ro/scripturi/tvmaxe-cli/ si https://github.com/calvarr/tvmaxe-cli cu posibilitati de urmarire a 990.ro si vplay.ro).
  chiar se merita, sa stii, vor fi foarte multumiti.
  (incearca sa ii atragi spre linux caci incepe sa fie de mare viitor si….e gratuit.)
  respecte pentru ceea ce faci !

 8. Buna, in versiunea mea Ubuntu 12.04 care ruleaza preisntalata pe un Dell Inspiron 3521 nu mai pot vizualiza facebookul. Brusc. Imi apare bara de logare (vad numele meu, rubricile de prieteni/ mesaje / logare) dar nimic in partea de ecran, gol total. Am incercat stergerea istoricului, restartari, etc, nimic nu merge. Numa pot deloga, singura rubrica pe care o pot vizualiza fara probleme este “gaseste prietenii” , In rest, profil, acasa, nimic, ecram alb.
  Ma poate ajuta cineva? Tot am mesaje de eroare de la Linus, gen sorry, sistemul a identificat, permiteti raportarea erorii etc

  Multumesc

 9. Salut Ady.Am versiunea de tv-maxe 0.10 și la mine nu apare butonul de înregistrare.Ce aș putea face?

 10. Va salut

  Linux Lite poate pe viitor un tutorial pentru cei cu echipamente si data de nastere mai vechi.

  Cu stima !

Speak Your Mind

*

var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-5743305-4']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();