Adobe relanseaza o versiune de Flash Player pe 64 biti

Daca cu ceva timp in urma internetul vuia de stirea ca Adobe si Firefox vor renunta la a mai scoate versiuni ale “produselor” pentru arhitecturi pe 64 biti si toata luma era suparata iata ca cei de la Adobe s-au razgandit. Versiunea cu numele de cod “Square” este disponibila atat pe 32 biti cat si pe 64 de biti inclusiv pentru sistemele de operare Linux. Aceasta versiune este momentan in stadiul “developer preview” asa ca nu va asteptati la mari minuni insa merita incercat daca va incapatanati sa folositi sisteme pe 64 biti. Flash Player este un plugin pentru browser ce va permite vizionarea continutului flash de pe site-uri ca Trilulilu, YouTube etc.
Pentru a instala aceasta versiune tot ce trebuie sa faceti este sa descarcati arhiva, sa o extrageti (extragerea se face prin simplu click dreapta pe arhiva si alegand din meniul cotextual functia “Extract Here”) si sa puneti fisierul “libflashplayer.so”  rezultat din arhiva in locatia “/usr/lib/adobe-flashplugin/”. Va trebui sa faceti toate acestea cu privilegii de root. Pentru a face toate cestea apsati consecutiv tastele ALT + F2 si pastati in casuta din fereastra urmatorul cod:

gksu nautilus /usr/lib/adobe-flashplugin/

apoi apasati cu incredere tasta Enter. Daca folderul nu exista si primiti un mesaj ca cel din imaginea de mai jos (cum sa intamplat si in cazul meu)

inlocuiti /usr/lib/adobe-flashplugin din comanda de mai sus cu /usr/lib/flashplugin-installer/ sau  /usr/lib/flashplugin-nonfree/. La mine a mers cu /usr/lib/flashplugin-installer/ locatia folderului depinzand de modul in care ati instalat flash player. Apoi in fereastra ce se va deschie dati click dreapta pe fisierul libflashplayer.so si alegeti din meniul contextual functia Cut (taiere) si intr-o alta locatie sau intr-un alt folder dati click dreapta si alegeti din meniul contextual functia Paste (lipire) asta ca sa facem un backup acestui fisier in cazul in care flashplayerul pe care il instalam nu ne place sau nu merge cum ar trebui. Apoi luati cu Cut sau Copy fisierul rezultat din arhiva descarcata si copiatil in locatia deschisa prin comanda de mai sus. In cazul in cre intampinati probleme si nu va place cum ruleaza noua versiune de Flash Player, refaceti pasii urmand sa stergeti fisierul libflashplayer.so si punand inapoi fisierul caruia i-am facut backup.
Eu personal folosesc versiune pe 32 de biti asa ca astept parerile voastre pe urbrica de comentarii din partea celor ce au Ubuntu pe 64 biti.

Pentru a descarca noul Flash Player dati click AICI si in pagina in care veti fi redirectionati dati click pe “Download plug-in for 64-bit Linux (TAR.GZ, 4.1 MB)” scris cu verde.


Comments

 1. Dumitrel says:

  Am folosit acest Square pe Win7 – Internet Explorer 9 x64 si mergea foarte bine.

 2. anal hd tube says:

  Adobe relanseaza o versiune de flash player pe 64 biti.. He-he-he 🙂

 3. iuliancalin says:

  mie nu imi merge flash-ul decat pe youtube
  am incercat sa-i fac update-uri, le am la zi si pentru ubuntu
  am incercat fel si fel de metode, update la firefox si degeaba nu vrea sa mearga
  nu stiu ce sa-i mai fac, decand cu fireox 4 …..e putin aiurea

Speak Your Mind

*

var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-5743305-4']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();