Cum alegem ce interfata sa folosim in Ubuntu 11.10 in cazul in care este setat autologin-ul

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vedem cum putem alege ce interfata sa foloseasca Ubuntu 11.10 la bootare incazul in care la instalarea acestuia am setat ca sistemul de operare sa nu ne mai ceara parola la pornire. In Ubuntu 11.04 aveam o interfata grafica din care puteam alege in timp ce eram in sistemul de operare, ce interfata sa foloseasca Ubuntu cand porneste. Odata cu versiunea Oneiric Ocelor 11.10 aceasta optiune a disparut doar grafic (interfata grafica). Daca am avea sistemul de operare setat astfel incat acesta sa ceara parola de fiecare data cand ne logam, am avea optiunea in login screen de a seta ce interfata sa folosim dand click pe rotita mecanica si alegand interfata dorita.

Daca sistemul de operare este setat sa booteze automat fara sa ceara parola de autentificare, nu vom mai fi intampinati de ecranul de log in si deci, nu vom mai putea alege interfata dorita nici macar dupa ce ajungem in sistemul de operare nu vom putea face asta pentru ca asa cum am spus mai sus, in versiunea Ubuntu 11.10 aceasta functie nu mai exista. Haideti sa vedem in videotutorialul de mai jos ce trebuie sa facem, nu inainte de a va lasa comenzile despre care v-am spus in tutorial.
GNOME Shell: sudo /usr/lib/lightdm/lightdm-set-defaults -s gnome-shell
Unity: sudo /usr/lib/lightdm/lightdm-set-defaults -s ubuntu
GNOME Clasic: va trebui sa dam comanda pentru a instala GNOME Clasic: sudo apt-get install gnome-session-fallback
pentru a seta GNOME Clasic dupa instalare: sudo /usr/lib/lightdm/lightdm-set-defaults -s gnome-classic
Daca aveti instalata interfata Xubuntu (XFCE): sudo /usr/lib/lightdm/lightdm-set-defaults -s xubuntu-desktop
Daca aveti instalata interfata Kubuntu (KDE): sudo /usr/lib/lightdm/lightdm-set-defaults -s kubuntu-desktop
Acestea fiind spuse va invit sa vizionati tutorialul video si nu uitati ca va astept cu pareri pe rubrica de comentarii! Daca aveti sugestii de articole interesante sau stiti trucuri interesante pentru Ubuntu si Linux in general pe care doriti sa le impartasiti si celorlalti, le astept cu drag pe adresa de mail adryangudus(at)gmail(punct)com. Cei ce ne trimit ideile, trucurile, subiectele vor fi mentionati in articol !


Comments

 1. FaraVirusi says:

  Tutorial punctat foarte bine, nimic de reprosat. Cand mi-am facut upgrade la Oneiric Ocelor chiar de problama asta m-am ivit. Asteptam cu mult drag tutopriale despre linux. Numai bine.

 2. E adevarat ca cel mai bine e sa fim adaptabili la nou, cum e de exemplu, interfata Unity, dar imi place ideea de a si alege ce vreau cand vreau.
  Merge si in Ubuntu 12.04, pentru cei care, poate, vor citi si comment-urie.
  Deci, felicitari pentru tutorial.
  Imi place, esti cursiv in exprimare, la obiect.

 3. Un nou utilizator LINUX…
  Astept cat mai multe tutoriale Linux 😀
  Bafta!

Speak Your Mind

*

var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-5743305-4']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();