Cum autentificam clientul Pino cu Twitter pana cand acesta va suporta autentificarea OAuth

Pino, pentru cei ce nu stiu este cel mai renumit si popular client Desktop pentru Twitter. Acesta ne permite sa “ciripim” si ne aduce tweet-urile pe Desktopul nostru fara a mai fi nevoiti sa folosim browserul pentru a da sau a ne citi tweet-urile. De curand Twitter a schimbat API-ul (cheia de autentificare a aplicatiilor cu serviciul Twitter) in OAuth astfel toti clientii Desktop refuza sa se mai conecteze la serviciul Twitter. La fel sa intamplat si cu micutul nostru Pino care se tot conecteaza intr-una fara nici un rezultat, acesta intepeneste pur si simplu in momentul lansarii aplicaiei si nu mai poate fi inchis decat inchizand serviciul fortat din System Monitor (echivalentul Task Manager din Windows).

Din fericire exista totusi o solutie sa-l readuce din nou la viata pe micutul Pino pana ce va iesi versiunea 0.3 ce va suporta autentificare OAuth. Iata ce trebui sa facem:
Accesam link-ul http://www.supertweet.net/ si ne autentificam dand click pe butonul “Sign in with Twitter”

Vom fi aruncati pe pagina oficiala Twitter si ni se va cere sa permitem accesul serviciului SuperTweet, urmand sa dam click pe “Allow” (butonul albstru)

Odata ce am parcurs si acesti pasi, o sa fim redirectionati catre pagina SuperTweet unde ne va fi afisat un tabel ca in imaginea de mai jos

Acum in continuare, va trebui sa dam click pe “(Activate)” scris in paranteza aflat in tabelul din pagina respectiva. Ni se va cere sa introducem parola cu care ne logam pe Twitter, o introducem in campul Password si dam click pe butonul Submit. Acum ca am terminat cu inscrierea contului intr-un API va trebui sa configuram clinetul Pino.
Deschidem Pino accesand meniul Application > Internet > Pino si dam click pe meniul “Edit” apoi pe “Preferences”

Ajunsi aici mergem pe tabul “Account” dam un click stanga pe userul nostru pentru al selecta (daca nu aveti nici un user adaugat, dati click pe “Add”) si apoi click pe butonul “Edit”

In fereastra ce va apare, in campul “Service” alegem “other” si campul “API proxy or other services” va deveni activ. Aici va trebui sa scriem urmatoarea adresa: http://api.supertweet.net/1/ si dam click pe butonul “OK”

Acum ca am facut toti acesti pasi micutul nostru Pino ar trebui sa fie gata de treaba si sa ne aduca constiincios ca si pana acum toate Tweet-urile pe Desktopul nostru! Pino este cel mai light client Twitter, fiind foarte indragit si popular tocmai din acest motiv, nu consuma multe rsurse, e foarte intuitiv si usor de folosit. Daca nu aveti instalat Pino, il puteti instala deschizand un Terminal din meniul Applications > Accessories > Terminal si adaugam urmatoarele PPA-uri pe rand  (surse pentru pachetele necesare instalarii lui Pino)

sudo add-apt-repository ppa:vala-team/ppa
sudo add-apt-repository ppa:troorl/pino

Dam Enter dupa fiecare sursa adaugata. Dupa ce am introdus prima sursa ni se va cere parola (parola fiind cea cu care va logati pe Ubuntu) o tastati cu atentie. Aceasta nu va fi afisata in Terminal in timp ce o tastati, dupa ce ati introdus parola, dati neter si ar trebui sa primiti un output in Terminal de genul:

Ceva asemanator veti primi si dupa introducerea celei de a 2-ua sursa. Si ca sa instalam aplicatia pur si simplu scriem in Terminal comanda:

sudo apt-get update                    si dam enter (pentru a updata sursele adaugate) apoi dam comanda

sudo apt-get install pino           si dam enter, asteptam ca aplicatia sa se instaleze.

Sper sa va fie util acest tutorial si sa va bucurati de cel mai popular client Twitter din lumea Linux. Nu uitati ca astept parerile voastre cu privire la acest client cat si la rezolvarea autentificarii, daca va iesit sau nu, pe rubrica de comentarii a acestui articol.  Pana data viitoare va salut si nu uitati: Ubuntu Gnu/Linux, mai mult decat gratuit, este OpenSource!!!


Comments

  1. the real is question is where you get your window border from? thanks

  2. Folosind http://api.supertweet.net/, doar home timeline merge – direct messages si mentions nu vor merge.

    Inlocuind insa http://api.supertweet.net/ cu http://api.supertweet.net/1/, merg si direct messages si mentions.

    • Multumesc frumos pentru tips 🙂 Mult succes in munca pe care o faci pe webupd8.org !!! Pe mine nu ma deranja pra tare faptul ca nu mai merge Direct Messages sau Mention, pentru ca cine imi scria DS sau ma mentiona, imi apareau si in home timeline. Multam inca o data si succes !

  3. PrivateMC says:

    Foarte interesant site-ul dar mai ales articolele despre linux Ubuntu Number One

Trackbacks

  1. […] also: upgrade Gwibber to get it to work with OAuth. Thanks to Cipi for the tip and linux.videotutorial.ro (needs a minor tweak to get everything to work). © http://www.webupd8.org 2009-2010. | […]

Speak Your Mind

*

var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-5743305-4']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();