Driverele Fglrx (ATI) au fost adaugate in Maverick Meerkat

Iubitorii de Ubuntu Linux care detin o placa video ATI au observat probabil, in cazul in care au instalat versiunea Ubuntu Maverick Meerkat ca acestia primesc un ecran negru asta pentru ca driverele ATI nu erau pregatite pentru aceasta versiune de Ubuntu. Fglrx este numele driverului open source pentru placile video din seria ATI Radeon si ATI FireGL. Flgrx a primit alaltaieri un update in Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat update ce suporta Xorg 1.9 si kernelul 2.6.35.  Asadar daca detineti o placa video ATI si planuiti sa treceti la noul Maverick Meerkat a carui versiune finala se va lansa pe 10.10.2010 iar RC-ul pe 30 Septembrie 2010, o pot face linistiti, placile ATI fiind acum suportate mai bine. Aceste  mai sunt compatibile si cu kernelul 2.6.36


Comments

 1. salut!ma bucur ca ati facut o pagina speciala dedicata linux-ului si cred ca el este viitorul.FELICITARI!TINETIO TOT ASA!!!

 2. sunt incepator in s.o. Linux , va marturisesc ca datorita acestor videotutoriale am inteles si rezolvat multe probleme. este un sistem de operare ce ma surprinde in fiecare zi . Citind si vizualizam tutorialele voastre i-mi este mai usor sa trec de la Win la Linux .va multumesc pentru munca voastra !

 3. am gasit o aplicatie interesanta cu care se pot instala softuri si jocuri de windows pe linux.alicatia se numeste play on linux.asta demonstreaz ca windowsul nu este atat de popular datorita softurilor ci a jocurilor piratate.

 4. Mai bagati si voi fratilor subiecte noi aici.

 5. am doua probleme pe Linux: am reinstalat Win.(e impreuna cu Ubuntu ) pt. ca mai am documente in word ce nu se deschid la fel de bine cu Ubuntu (openoffice), apar liniile de tabel suprapuse.Pt . a deschide legatura la net , ma loghez , nu i-mi apare sus in bara reteaua , caut in panou sa o introduc.. nimic , nu apare ca optiune. asa ca intru pe sesiune invitat , deschid reteaua, intru din nou pe utilizator….iar a2-a problema am observat ca nu s-a instalat in locul s.o vechi ci alaturi…poate reusiti sa faceti un tutorial despre cum instalam alaturi de Win acest Ubuntu , dar si cum se sterge.. eventual o iau de la 0 , si cu win si cu Ubuntu.multumesc !

 6. Uitati sursa reala a acestui articol. Gasiti articolul original. Poate apuca cineva sa citeasca si acest articol furat pana se trezeste admin-ul. Faceti si voi comparatia intre articolul original si cel tradus de ei (foarte prost tradus). Se intelege de undeva ca cei cu Ubuntu 10.10 si placa video de ATI (fie el si Radeon sau FireGL) primesc black screen?

  Nu va mai uitati la rasii astia. Daca stiti un pic de engleza, youtube e mult mai bun!

  O sa va fac reclama si pe forumurile Ubuntu. Ce ziceti baieti?

 7. Driverele fglrx ati au fost adaugate in maverick meerkat.. Retweeted it 🙂

Speak Your Mind

*

var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-5743305-4']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();